23948sdkhjf

Arla Foods förlorar minst halv miljard på Muhammedbråket

Arla Foods uppger att förlusten till följd av den så kallade Muhammedkonflikten uppskattas till motsvarande närmare 507 miljoner kronor i år.

Arlachefen Peder Tuborgh talade på torsdagen om situationen vid ett pressmöte Ålborg. Men uträkningarna är osäkra och förlusten kan bli större.

Beräkningen förutsätter nämligen att mejerivarorna kommer tillbaka till butikerna rätt snart och samt att Arla Foods före årets utgång kommer upp i 50 procent av försäljningen före konflikten.

Förlusten beror dels på minskade intäkter i Mellanöstern men också på att Arla måste göra sig av med överskottsmjölk i form av mjölkpulver och industrismör. Och det är en förlustaffär.

Kostnaden för bojkotten av danska varor i Mellanöstern motsvarar i genomsnitt cirka 49 000 svenska kronor för varje medlem i Arla Foods, skriver företaget i ett pressmeddelande.

- Vårt uppdrag är att återvinna konsumenternas förtroende. Även om situationen är kritisk tror vi att Arla har en framtid i Mellanöstern. Vi har under 40 år arbetat hårt för att etablera märkesvaror i regionen och på så sätt säkra en stabil intjäning för våra ägare. Därför har vi mycket stor kunskap om marknaden och vi ger inte upp i första taget, sa Peder Tuborgh, enligt pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079