23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Vill ha lagstiftning om skolmat

Kostchefernas branschförening, Kost och Näring, kräver lagstiftning kring en lägsta nivå för skolmat.

Syftet med kravet är att få bort dagens orättvisor mellan fattiga och rika kommuner.

– Krympande resurser under de senaste 10-15 åren gör att vi inte längre

kan säkerställa kvalitetskraven på näringsnivån och livsmedelshygien i

våra kök. Miljön i många skolrestauranger är under all kritik. Buller

och stök gör att många elever inte ens går till skolrestaurangen.

Lunchen äts alldeles för tidigt på dagen och tillagningen sker ofta

centralt med långa transporter som följd, säger Karin Lidén som är

ordförande i föreningen, via ett pressmeddelande.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.066