23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Allergiförbund: Livsmedelsföretag fuskar

I en debattartikel i Dagens Nyheter i dag skriver Astma- och allergiförbundets ordförande Ingalill Bjöörn samt Celiakiförbundets ordförande Bengt-Åke Ohlsson att lagstiftning krävs för att tvinga livsmedelsbranschen ta riskerna med livsmedelsallergi på allvar.

Människor med livsmedelsallergier lever i dag med en större otrygghet



när de handlar, tillreder och konsumerar sin mat. Det beror på att allt



fler livsmedelstillverkare inte ens följer branschens egna riktlinjer



för hur allergirisker i livsmedel kan undvikas. Dessutom ökar slarvet



med säkerhetsmärkning av livsmedel på ett sätt som medför risker för



alla allergiska och överkänsliga konsumenters hälsa. Därför måste den



ansvarige ministern Eskil Erlandsson ta intitativ till ny lagstiftning



för att tvinga livsmedelsproducenterna att leva upp till sitt ansvar, skriver Ingalill Bjöörn och Bengt-Åke Ohlsson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063