23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Hallå…Manfred Blomström på Sibylla

Sibylla förknippas med korv och hamburgare. Nu satsar ni på ett nytt alternativ på menyn, en laxburgare. Varför gör ni det?

– Det är för att vi märker en efterfrågan från våra kunder. Vi vill



tillfredställa flera målgrupper och därför breddar vi vår meny. Ofta är



det så att pappan i en familj vill ha hamburgare och mamman vill ha



korv men tonårsdottern vill ha ett vegetariskt alternativ eller fisk.



Fastfood är bara en serveringsform men vi vill erbjuda det som kunden



vill ha och vi inspireras av den allmäna debatten som innebär mångfald



på menyn. Vi har gjort undersökningar som visar att kunderna är



positiva till kyckling och fisk .Eftersom kunden kan välja mellan



sallad, mos och strips samt mellan mörkt eller ljust bröd så blir



portionen väldigt flexibel.



Hur stor är marknaden?



– Jag vet inte här och nu men vi ser att värdena har ökat från noll



till ganska höga siffror initialt. Det är inte mätbart ännu men 98



procent av kunderna vill fortfarande ha en traditionell hamburgare. Det är



bara ett par procent som är intresserade av fisk, kyckling eller



vegetariskt. Men marknaden växer så vi ser verkligen en framtid i det



här.



När är produkten introducerad i Sibyllas alla gatukök i landet?



– Nu under våren ska den finnas hos alla, räknar jag med.



Har ni fler nya produkter på gång?



– Vi introducerar också en kycklingburgare och tillsammans med



fiskindustrin tittar vi på andra fiskalternativ. Laxburgaren



innehåller också sej som inte är en utrotningshotad fisk. Vi



experimenterar också med paneringen och ska minska den med tio procent



vi har märkt att trenden går mot mindre panering och det passar bättre



för våra stekbord.



Gillar du själv laxburgare?



– Ja, jag jobbar ju i ett av de största köttföretagen men vill gärna ha en valmöjlighet. Jag älskar laxburgare.



Text: Camilla Myrsten

BREAKING
{{ article.headline }}
0.074