23948sdkhjf

Köttligor härjar i Stockholm

Organiserade stöldligor tar upp beställningar av kött från restaurangkök för att sedan stjäla köttet i matbutiker. Tjuvarna är extremt professionella och svåra att sätta fast.

Flera restauranger i Stockholm har stående betällningar hos tjuvar på exempelvis 20 kilo oxfilé i veckan. Ofta arbetar tjuvarna i par och har specialsydda väskor där de lägger stöldgodset. Väskorna är klädda med ett material som skärmar av eventuella larmsignaler. Tjuvarna är svåra att komma åt och ofta arbetar de hela dagarna, som på kontor. De packar också om köttet innan det säljs vidare, skriver Dagens Nyheter. – Alla som ätit oxfilé några gånger ute på restaurang har fått i sig stöldgods. Kötthäleriet är utbrett och svårt att komma åt, säger Dick Malmlund som är säkerhetsansvarig på Svensk Handel, till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064