23948sdkhjf

Hallå…Anders Persson på Ica Nyfors i Eskilstuna

Det är snart midsommar, hur är läget i butiken?

– Vi fyller upp och fyller upp hela tiden.Vad laddar ni extra med?– Det blir mycket dricka, främst öl och vatten. Sedan blir det förstås det vanliga som sill, potatis, gräddfil, gräslök och sådant som alla ska ha. Vi har mycket invandrare som handlar och de firar nog inte midsommar så traditionellt som vi gör det. Vissa äter nog ungefär som vanligt medan vissa kombinerar svensk midsommarmat med köket från hemlandet. Vi marknadsför vissa varor här och vi får förhålla oss till det. Har ni någon särskild storsäljare?– Ja, matjessillen är i särklass störst. Tätt följd av färskpotatisen men i år har vi haft färskpotatis länge i butiken. Vissa år kommer färspotatisen först midsommarveckan och då är det rusning efter den men i år blir det lugnare. Det kan jämföras med att alla svenskar vill ha en julskinka till jul. Jordgubbarna har vi ett företag som säljer utanför butiken. Påverkar vädret försäljningen?– Ja, om det inte är grillväder så säljer vi inte lika mycket kött. Hur stor är midsommar som mathelg?– Det finns tre stora mathelger jul, midsommar och påsk. Ibland är midsommar större än påsk och ibland är den mindre. Men jul är alltid störst och jag tror att det har att göra med att folk är lediga längre kring jul då märker vi en starkare kalendereffekt.Hur ser försäljningen ut midsommarveckan?– Vi har en ganska jämn försäljning varje vecka men den omfördelas över dagarna. I midsommarveckan säljer vi mer på torsdag istället för på fredag som andra veckor. Vi säljer för dryga miljonen midsommarveckan men det gör vi andra veckor också.Hinner du själv äta någon midsommarmat?– Jag har inte hunnit tänka på det ännu men det blir väl lite sill och kanske en Jansson. Men jag har ju en familjesituation som gör att jag åker runt lite på midsommar.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109