23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Dioxin i indiskt mjöl utreds

Livsmedelsverket ska kartlägga och utreda allt guarkärnmjöl som importerats från den indiska leverantören India Glycols Ltd.

Enligt Livsmedelsverket

har EU-kommissionen informerat om att det kan förekomma dioxin och

pentaklorfenol i livsmedelstillsatsen guarkärnmjöl, E412. Guarkärnmjöl

används som förtjockningsmedel i många livsmedel.

EU-kommissionen har begärt att

medlemsstaterna identifierar och testar alla batcher med

guarkärnmjöl som importerats från den indiska leverantören. Livsmedelsverket begär därför in uppgifter från

livsmedelsföretagen för att kartlägga om förtjockningsmedlet används i Sverige.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.14|