23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Dioxin i indiskt mjöl utreds

Livsmedelsverket ska kartlägga och utreda allt guarkärnmjöl som importerats från den indiska leverantören India Glycols Ltd.

Enligt Livsmedelsverket



har EU-kommissionen informerat om att det kan förekomma dioxin och



pentaklorfenol i livsmedelstillsatsen guarkärnmjöl, E412. Guarkärnmjöl



används som förtjockningsmedel i många livsmedel.



EU-kommissionen har begärt att



medlemsstaterna identifierar och testar alla batcher med



guarkärnmjöl som importerats från den indiska leverantören. Livsmedelsverket begär därför in uppgifter från



livsmedelsföretagen för att kartlägga om förtjockningsmedlet används i Sverige.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.106