23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Eko-produktion störst i väst

Västsverige är bäst på eko-produktion och där finns 30 procent av alla eko-odlingar och 25 procent av all kravmärkt förädlingsindustri.

– Det är ett väldigt starkt engagemang bland livsmedelsföretagen och



det satsas också aktivt från regionens sida, säger Lena



Söderberg, vd på Krav, till Göteborgs-Posten. När det går bra för en, satsar fler. Detta trots att den ekologiska



marknaden knappast fungerar optimalt. Förutom ett antal medelstora och



stora aktörer finns en stor mängd mindre producenter i branschen och de



små har svårt att ta sig in i de tre stora handelsblockens storskaliga



logistik- och leveranssystem, menar hon.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.107