23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Eko-produktion störst i väst

Västsverige är bäst på eko-produktion och där finns 30 procent av alla eko-odlingar och 25 procent av all kravmärkt förädlingsindustri.

– Det är ett väldigt starkt engagemang bland livsmedelsföretagen och

det satsas också aktivt från regionens sida, säger Lena

Söderberg, vd på Krav, till Göteborgs-Posten. När det går bra för en, satsar fler. Detta trots att den ekologiska

marknaden knappast fungerar optimalt. Förutom ett antal medelstora och

stora aktörer finns en stor mängd mindre producenter i branschen och de

små har svårt att ta sig in i de tre stora handelsblockens storskaliga

logistik- och leveranssystem, menar hon.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web04