23948sdkhjf

Hallå…Klas Olsson, informationschef på Konsum Värmland

Ni ska börja trilla köttbullar i Kil, berätta om projektet!

– Vi har i alla tider haft vår tillverkningsindustri i Karlstad och vi har envist hållit fast vid lokal tillverkning. På den fabriken har vi ett fullsortiment med allt från syltor till köttbullar. Nu har vi fått en stor order från Coop Sverige på köttbullar och grillkorv och den är värd 135 miljoner kronor. Dessutom har vi förfrågningar från fler externa företag och därför blir vi trångbodda i Karlstad. För att lösa det flyttar vi viss tillverkning till Kil.Scan huserade i lokalerna fram till 1997. Har de stått tomma därefter?– Nej, det har varit olika försök med mindre verksamheter där. Ett tag var det en fiskbulleindustri s och Värmlands potatis har fortfarande verksamhet i lokalerna. Men nu när vi kommer blir det lite mer stuns.Hur många köttbullar ska ni trilla där per år?– Köttbullar tillverkas bara i Kil. Det handlar om flera ton och i styck räknat blir det cirka 60 miljoner köttbullar per år.Vad blir det för recept?– Det blir samma recept som vi har använt oss av i flera år. Jag kan det inte i detalj, men jag tycker att köttbullarna blir precis lagom stora och väldigt goda. Det är väl därför de är så populära.Äter du själv mycket köttbullar?– Ja, det gör jag och jag gillar att äta dem med brunsås och saltgurka och sedan ska det vara kokt potatis till ,men inte lingonsylt. Jag tar våra köttbullar och sedan fuskar jag till det lite med pulver till såsen men det blir väldigt gott.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063