23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Avslöjar myt om hemlagat

Bakom livsmedelsindustrins slagord som hemlagat och färskt finns en för många okänd verklighet med fusk med olika tillsatser.  Det hävdar SvD-journalisten Mats-Eric Nilsson i en ny bok.

Hemlagat är ofta egentligen storskalig industriproduktion med tillsatser som misstänks vara skadliga, hävdar författaren.– Jag trodde förut att när det står på förpackningen att det är äkta eller hemlagat - att det legat i alla fall något i det. Men jag var blåögd, säger Mats-Eric Nilsson till SvD.Han pekar på det märkliga att Dafgårds kåldolmar, vars recept enligt reklamen inte ändrats på 80 år, innehåller en rad tillsatser. Han avfärdar också tryffelolja som bluff, eftersom verklig vit tryffel skulle ruttna i olja.Boken kommer ut nästa månad på förlaget Ordfront.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web02