23948sdkhjf

Hallå… Patrik Evertsson, vd på nystartade Emåmejeriet

| Av admin | Tipsa redaktionen

Du är mjölkbonde och har tillsammans med en annan bonde nyligen startat Emåmejeriet. När kom den första litern mjölk?

– Det var den tionde maj i år.Hur kom ni på idén att starta mejeri?– Vi tyckte att det skulle vara intressant att jobba med hela kedjan ända fram till butiken istället för att bara leverera till Arla. Sedan tror jag på småskalighet och närhet, vill ju själv ha sådana grejer när jag handlar min mat. Det finns ju inte så många små lokala mejerier i dag så det är kul att starta ett.Tror du att det är en trend med den här typen av mejerier?– Nej, jag tror nog inte att det blir en stor trend men visst kan det komma några till på marknaden. Det kan väl handla om 3-4 stycken i hela Sverige. Men det blir säkert inte någon explosion så som det har blivit på vissa ställen utomlands. Ofta handlar det om att det där finns en helt annan kultur för ost. I Sverige har vi ju en kooperativ kultur och det är något helt annat.Vad siktar ni på att omsätta?– Det är rätt fråga att ställa för vi ska ha styrelsemöte i morgon. Vi siktar på att inom en överskådlig framtid, ungefär ett år, nå en omsättning på cirka 20 miljoner kronor.Blir er mjölk billigare än Arlas mjölk?– Nej, den blir 50 öre dyrare per liter ut till handeln.Var kommer namnet ifrån?– Alla gårdarna som levererar mjölk ligger utmed Emån som börjar i Nässjö och sträcker sig till Mönsterås.Hur hinner du med att vara både bonde och mejerist?– Det har varit ganska tufft. De första tre månaderna har jag bara sovit 3-4 timmar per natt. Jag har gått på i mejeriet vid två på eftermiddagen och sedan har jag gått av vid fem på morgonen för att gå hem och sova till klockan åtta för då har det varit dags att gå ut i stallarna. Men nu är det lite lugnare för vi har fått fyra heltidsanställda i mejeriet. Nu kan vi börja titta på visioner, i början handlade det mest om att packa mjölkpaket.Camilla Myrsten

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Syskontrio säljer Ica Kvantum

Coop testar pop up-butik: ”Som en minimarket”

Bergendahls skapar ny grossist för utländsk mat – stärker Matrebellerna

Engångsgrillarna försvinner ur sortimenten

Efter tio år - nu säljer han Ica-butiken

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Listan: Så ser kedjornas emv-andelar ut

Arkiv

Duni vinner på prishöjningar

Siffrorna: Fairtrade ökar kraftigt

Efter knivattacken på Maxi – Arbetsmiljöverket kräver åtgärder

Coop-fusionen får ytterligare kritik: Förre vd:n uppmanar att rösta nej

Convenience fortsätter växa

GDL vann Bergendahls upphandling

Ica-butik fick nazistflagga hissad på påskafton

Påskens vinnare och förlorare: ”Grillat sköt i höjden”

Axfoods lager – nu spårbarhetscertifierade

På nytt jobb
Orkla med ny kommunikationsdirektör

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ica-butik har brunnit ned

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

6

Unik undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

En småbarnsfamilj kan spara 15 000 kronor per år beroende på val av butik.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Slakteri skållade levande kycklingar

Axfood fortsätter köra med Circle K

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Butikerna hyllar vårbudgeten

Plus

Non food kryper närmare maten

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Slopar buräggen i emv

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158