23948sdkhjf

Vanliga värphöns utmanar feta fiskar

Både vanliga ägg från värphöns och omega-3-ägg kan konkurrera med de feta fiskarna vad gäller omega-3-innehåll, enligt Svenska Dagbladet. Äggbranschen hoppas att äggen kan göra comeback vid frukostbordet.

Hönor som får fiskolja i fodret värper ägg med omega-3 vilket skapat de så kallade omega-3-äggen. Svenska Dagbladet har låtit analysera fettet i omega-3-ägg vilket visade sig innehålla tillräckligt av fettsyrorna för att koppla äggen till minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Även vanliga Coopägg innehöll en hög halt av DHA-fettsyran.Satsningen på det specialgjorda fodret med fiskolja har dock kritiserats och ses av vissa skeptiker som ett sätt att dra nytta av fisktrenden genom manipulerat foder.Enligt Christer Larsson, forskare vid Uppsala universitet, har äggen fått en sämre ställning bland svenskarna genom rädslan för kolesterol, en rädsla som han dock tycker är överdriven.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063