23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Sabis vann Guldko igen

Vibutiken Sabis Fältöversten i Stockholm är Bästa matglädjebutik och därmed vinnare av en Guldko 2008. I kategorin Bästa snabbmålsbutik vann Jalla Gatmat på Stockholms universitet.

Bakom Guldkon står Arla och årets pris delades traditionsenligt ut på Grand Hotel i Stockholm.Det



är inte första gången som Vibutiken i köpcentrumet Fältöversten vid



Karlaplan prisa av Arla. För fem år sedan blev man också bästa



Matglädjebutik och för två år sedan tog man hem priset i kategorin



Bästa snabbmål.” Sabis Fältöversten har fem egna kockar och två



kallskänkor som tillagar ett brett sortiment färdiglagade rätter. Den



heltidsanställda matcoachen Sanna ser till att matglädje finns med i



planeringen överallt i butiken. Alla 125 anställda får det rätta



”matglädjetänket” genom att de mest kunniga och erfarna får handleda de



nya i butiken. Butiken är full av



tips, idéer, recept och man satsar mycket på demonstrationer och



provsmakningar. Hela måltidslösningar, där recept och ingredienser



finns samlat, uppskattas mycket av kunderna. ”, skriver Arla i sin presentation av vinnaren.På Jalla Gatmat är stamgästerna i majoritet, studenter från Stockholms universitet stillar ofta sin hunger i butiken. ”Wraps,



smörgåsar, matiga sallader, fruktsallader, färska rätter för



uppvärmning, mejeriprodukter, drycker, frukt, godis och naturgodis med



fokus på hälsosamma ekologiska och etniska alternativ. På Jalla Gatmat



ska alla hitta något de är sugna på. En stor del av smörgåsar och



sallader tillagas av butikens två kallskänkor. Ingredienserna är



säsongsanpassade, så nu är det mycket rotfrukter och längre fram blir



det grönsaker som hör våren till. Det finns också alltid vegetariska



alternativ att välja bland. Maträtterna som finns att köpa är enkla att



ta med och går att äta direkt,



skriver Arla.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094