23948sdkhjf

Hallå…Maria Alexandersson, produktchef på Abba

Midsommar är en riktig matjeshelg. Varför tror du att just den sillen är så populär då?

– Den passar så bra tillsammans med gräslök, gräddfil och färskpotatis. Det blir en riktigt god smakkombination. Den fiskas på hösten och ligger i tunnor och blir färdig till midsommar och så har det varit sedan lång tid tillbaka. Smaken är stark och kryddig och vi har fortsatt med den traditionen i Sverige.Vilken sill kommer på andra plats?– Då kommer löksillen men den inlagda sillen och senapssillen är nästan lika stora.Hur mycket matjessill äter vi svenskar under midsommarhelgen?– Hela marknaden säljer totalt 3,5 miljoner burkar under veckan innan midsommar. Totalt sett på året säljs 12 miljoner burkar. Men jag uppskattar att ungefär hälften, vilket innebär 6 miljoner burkar säljs veckorna runt midsommar.Vad äter du själv på midsommarafton?– Jag köper Abba 1838 för det är vår finaste matjessill och den serverar jag med nykokt färskpotatis, gräddfil och gräslök som jag odlat själv. Vissa år odlar jag också potatisen själv. Sillen äter vi till lunch och på kvällen grillar vi.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109