23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Det kokar i Gusum

I butiken Ica Birgersson i Gusum i Östergötland rasslar och puttrar det dessa dagar. För kräftkoket är i full gång.  Hittills har fyra ton kräftor från Vättern kokats.

Och butikschefen Tommy Johansson hoppas på tre ton till innan säsongen är slut. Receptet, som skapades av affärens grundare Claes-Allan Birgersson på 1930-talet, är förstås hemligt.Kundkretsen är stor, det är inte bara stamkunder som handlar de röda djuren.– Nej, det ringer folk från såväl Skåne som Stockholm. Häromdagen pratade jag med ett par från Eskilstuna som åkte ända hit bara för att köpa sina fyra kilo kräftor, säger Tommy Johansson till Norrköpings Tidningar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094