Sitter inne med imponerande glöd
Bergendahls är hennes första privata arbetsgivare efter avslutade studier till kostekonom.– Här är det mer fart och kortare beslutsvägar. Man känner entreprenörsandan, säger hon uppskattande.GlädjechockOm hon är nöjd med sin arbetsplats så är företaget än mer nöjt med hennes insatser. På väggen hänger en symbolisk jättecheck med 15 000 kronor, ett stipendium som Bergendahls delar ut till förtjänstfulla medarbetare. Hon har fått stipendiet bara några dagar tidigare och glädjechocken sitter fortfarande i. – Det är ganska ovanligt att någon som är relativt nyanställd får stipendiet, samtidigt med mig belönades medarbetare med över 20 tjänsteår bakom sig.Men så har hon också visat en glöd som är imponerande, går det att läsa i motiveringen till stipendiet; även diplomet hänger i arbetsrummet på huvudkontoret i Hässleholm.Bergendahls är uppstickaren i dagligvaruhandeln och City Gross måste därför skilja sig från konkurrenterna för att kunna erbjuda ett alternativ. Dit hör en tydlig satsning på kvalitet och säkerhet. City Gross har, till skillnad mot de flesta konkurrenterna, fortsatt med butiksstyckat färskt kött och nobbat det centralpackade. Butikerna har byggts om för att kunderna ska kunna titta in i styckningsanläggningen för att se vad som pågår och varje köttfärspaket har ett klockslag som talar om när det är malt.Mal oftare– Det är bara att mala oftare på dagarna för att vi inte ska få stora överskott och riskera svinn.En stor del av Annica Hansson-Borgs arbete är att utbilda personalen.– Inom Bergendahls har vi också utbildning för personal på plats i en eller två dagar i hur man hanterar livsmedel säkert och att allt är i ordning, andra kedjor kan välja att samla ihop de anställda på ett ställe.Hur hinner du med att själv kontrollera alla butiker?– Jag tar mycket hjälp, från Anticimex och andra firmor som jag skriver kontrakt med. Sedan kontrollerar jag deras arbete.Finns det mycket brister när det gäller hanteringen av livsmedel?– Medarbetarna är bra på att ta till sig utbildningen. Det man måste hålla ögonen på är annars nya produkter.Åke RosengrenMÖTETAnnica Hansson-BorgAktuell: kvalitetsansvarig för City Gross butikerBakgrund: kostekonom, livsmedelsinspektörFödd: 1971 i Lund, växt upp i EslövBor: villa i HässleholmFamilj: make och två barnFritid: familjen, vandra på SkåneledenFavoritmat: fisk i alla formerVill äta middag med: Claude Monet ”jag är mycket konstintresserad”