23948sdkhjf

”Jag har arbetat intensivt i nuet”

Presschefen Staffan Ekengrens intresse för mat och matlagning växer med jobbet på Ica. Ständigt omgiven av människor som vet det mesta om livsmedel får han inspiration.

– Jag är nog som de allra flesta, som kanske lagar halvfabrikat i veckorna för att lägga ned mer tid på goda rätter till helgen, säger Staffan Ekengren.Han lämnade journalistiken för ett jobb på andra sidan när han blev pressekreterare på Ica för ett par år sedan. Men det var inte matintresset som avgjorde saken.– Ska man jobba med pressfrågor är det roligast på ett ställe med stor publik kännedom där det händer mycket. Ica är enormt publikt och intresset för mat bara växer bland folk och medier. Mat berör.Redan efter ett drygt år i rollen som pressekreterare fick hans chef ett nytt jobb i huset och han själv axlade ansvaret som presschef förra hösten. Hett om öronenNågra månader senare publicerade SVT:s Uppdrag granskning reportaget om fusk med datummärkning av köttfärs i flera Icabutiker. Staffan fick det minst sagt hett om öronen.Hur var det på jobbet under köttfärskrisen?– Yrkesmässigt var det här det mest krävande, tuffa och jobbiga jag har varit med om. Men vi hade god stämning. Vi jobbade intensivt. Stärkande prövningVad tar du med dig för erfarenheter?– Jag lärde mig mycket om hur medier fungerar. Jag insåg effekten av att så många journalister arbetar under konstant deadline. Sen lärde jag mig att jag orkar arbeta under en svår prövning. Det är stärkande.Vad ser du fram emot att göra på Ica?– Jag har arbetat intensivt i nuet hela tiden. Så jag ser fram emot att lyfta blicken och tänka mer på hur vi ska utveckla Icas pressarbete. Charlotta ErikssonMÖTETStaffan EkengrenAktuell: som presschef på IcaÅlder: 31 årBakgrund i korthet: kommunikations- och statsvetare, arbetade som journalist innan han blev pressekreterare och presschefBor: I Årsta i södra StockholmFamilj: sambo Hobby: lyssnar mycket på musik och fotograferar gärnaFavoritmat: pasta med en kycklingsås med parmaskinka, basilika och soltorkade tomaterVill äta middag med: Kocken Jamie Oliver. ”Han har en skön inställning till mat.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109