23948sdkhjf

Hallå…Maud Norman på Ejmunds gård

Ni ska ställa ut på Riga Food för att marknadsföra gotländsk mat på den Lettiska marknaden, varför är den så attraktiv?

– Dels ligger vi nära till rent geografiskt men sedan har vi lite kontakter där borta. I dag säljer vi kött i Sverige men vi har utvecklat vår verksamhet med Stafva gård. Det gör att vi får större produktionskapacitet och därför kan vi få fram större volymer. Möjligheten att ha fler djur ger bättre kött.Vilka produkter tror ni mest på?– Det blir våra djupfrysta köttfärsprodukter och vi har fyra varianter. Det är köttbullar, hamburgare, ranchburgare och texmexkött som är en slags köttfärsprodukt. På dessa produkter kan vi få fram stora volymer. Lettland har gått framåt på senare år och tillverkning av färdigmat har inte hängt med. Dessutom är Letterna ett folk som har ett stort matintresse och lägger större procent av sin inkomst på mat, jämfört med oss svenskar.Vad handlar det om för siffror?– Det är svårt att säga men vi kan öka våra volymer på köttfärs med 50 procent i dag. Min man är på väg till båten och åker till Riga i natt. De börjar bygga montern i morgon och det är flera företag från Gotland som är med men vi ska bjuda letterna på våra köttbullar som är tillagade av 100 procent nötkött.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079