Hallå…Mikael Dahl, butikschef på Vi, Hornstull
– De betyder väldigt mycket. Vildsvinet säljer vi året runt och sedan har vi en hel del säsongsvaror och ruljansen börjar nu. Många kunder söker sig hit för att de vet att vi är bra på vilt. Vi får väldigt många frågor om allt som rör vilt.Vad säljer du mest av?– Eftersom vi säljer vildsvinet året om så blir det mycket av det. Men sedan säljer vi mycket färs också och vi har 6 olika viltfärser som är gjorda på björn, ren, vildsvin, älg, rådjur och hjort. Totalt har vi 10 olika sorters viltkött i disken som vi dukar upp ordentligt den här tiden på året.Vilket kött ser du som mest exotiskt?– Det är björnköttet och det säljer vi fryst denna vecka. Bäst är det att göra kalops på det köttet och gärna med enbär som krydda, det passar väldigt bra.Vad äter du helst själv, när det gäller det vilda?– Jag äter gärna älg och lägger det på en varm macka tillsammans med en svampsås. Det är riktigt gott.Finns det andra höstråvaror som betyder mycket?– Ja, vi har våra kantareller som folk blir lyriska över. Trattkantarellerna säljer riktigt bra i år. Camilla Myrsten