Initiativet kommer från Ica Supermarket i
Jämtlands län. Tanken är att anställda ska få grundläggande kunskaper i
livsmedelshantering.
– Kursen kommer att innehålla saker som märkning, handhygien
och temperatur på köttfärs, kyckling och annat, säger Björg L Olsson som
är kursledare.Handlare Greger Wendin på Ica Supermarket i Valla på Frösön tog initiativ till att kursen skulle dras igång. Det visade
sig att samtliga Ica Supermarket-handlare i länet nappade på idén vilket
innebär att samtliga anställda ska gå kursen som ordnas på olika orter
i länet.– En viktig sak med kursen är att man som kund ska känna sig säker och trygg när man handlar hos oss, säger Greger Wendin, till Länstidningen Östersund.
Anticimex hjälper Ica stävja färsfusk
Efter köttfärsskandalen ordnar Ica en kurs i grundläggande livsmedelskunskap för anställda i Östersundstrakten. Anticimex leder kursen som till viss del bottnar i de skriverier som varit.