23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Större oro för mat än epidemier

Människor oroar sig mer för genmodifierad mat än för alkoholskador, terrorism och epidemier, visar en färsk undersökning från Mittuniversitetet.

Ingen svensk har dött eller blivit skadad av genmodifierade

livsmedel. Ändå bedömer genomsnittssvensken den personliga risken med

den maten som större än risken att dricka alkohol eller röka, trots att

det senare dödar ungefär 9.000 personer om året i landet.

– Människor uppfattar genmodifierad mat som en relativt

stor risk eftersom många har etiska aspekter på att människor

modifierar naturen. Alkohol och tobak däremot upplever de flesta att de

har kontroll över och att de därför inte riskerar så mycket, säger Anna

Olofsson, som sitter i forskargruppen, till Dagens Nyheter.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web02