23948sdkhjf

Fusk med nya köttnamn

Din Ekonomi på DN plockade ut slumpvis valda delar av kött i köttdisken och kunde konstatera att flera hade nya namn. De hade döpts till ädelfilé, traktörsteak, grillspjut, och grillskiva.

Styckmästare Janne Persson på Fällmans kött kunde exempelvis konstatera att ädelfilé bara var en bit skinka.– En filé är en ben- och senfri köttbit. Så det är ju inte helt fel.

Men det är bättre att kalla den för ädelfilé av skinka. Då berättar man

från vilken del av grisen köttet kommer, säger han till tidningen.Han tog också en titt på grillspjutet.– Det här är en benfri kotlettrad. Det låter nog finare och säljer

bättre om man kallar det ytterfilé. Man ljuger inte, men den ser inte

så senfri ut. Den är nog framtagen för att det är en rolig bit kött,

säger Janne Persson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096