23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Fusk med nya köttnamn

Din Ekonomi på DN plockade ut slumpvis valda delar av kött i köttdisken och kunde konstatera att flera hade nya namn. De hade döpts till ädelfilé, traktörsteak, grillspjut, och grillskiva.

Styckmästare Janne Persson på Fällmans kött kunde exempelvis konstatera att ädelfilé bara var en bit skinka.– En filé är en ben- och senfri köttbit. Så det är ju inte helt fel.



Men det är bättre att kalla den för ädelfilé av skinka. Då berättar man



från vilken del av grisen köttet kommer, säger han till tidningen.Han tog också en titt på grillspjutet.– Det här är en benfri kotlettrad. Det låter nog finare och säljer



bättre om man kallar det ytterfilé. Man ljuger inte, men den ser inte



så senfri ut. Den är nog framtagen för att det är en rolig bit kött,



säger Janne Persson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078