23948sdkhjf

Hallå där...Thomas Jensen, ny vd för Kiviks Musteri på Österlen

Du började i företaget för över tio år sedan och har varit både ekonomichef och administrativ chef, finns det något du inte vet om bolaget?

– Jag kom hit 1997-98 och har fastnat här. På den tiden, när jag kom direkt från universitetet, tänkte jag väl att det skulle bli ett-två år på Kivik och sedan vidare ut i världen. Men detta visade sig vara ett fantastiskt företag, familjeägt och med en lång spännande historia. Jag trivs så väldigt bra och gläds åt att fortsätta den här resan.Vad står högst på din dagordning som vd?– Fortsatt fokus på marknadsfrågorna, det är framför allt för premiumprodukterna som vi ser en hög tillväxtpotential. Vi har en lång rad produkter men jag vill också komma tillbaka till äpplet och ställa det i centrum.Hur beroende är Kiviks Musteri av utfallet för den svenska äppelskörden?– Det är en viktig bit, även om man måste skilja på ätäpplen och industriäpplen. Fruktodlarna vill skicka så mycket som möjligt som ätäpplen eftersom det ger ett bättre pris, men vi köper i princip så mycket äpplen vi kan. Vi har också våra egna odlingar som vi nu har ställt om till ekologiska industriodlingar och så pressar vi själva.Hur verkar det bli med årets skörd?– Det är lite tidigt att säga, men det är absolut inget katastrofår utan snarare ett normalt skördeår. Vi hade lite bekymmer med kyla på våren. Å andra sidan har vi inte haft några hagelstormar under sommaren.Har du någon egen favorit i Kiviks sortiment?– Ja det har jag utan tvekan! Det är äppelmust på årets skörd. Med fruktkött. Ingenting annat på den svenska marknaden kommer i närheten.Johan Sedenius

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062