Hallå….Louise Hård af Segerstad på Albaeco
– Det är en utställning om mat och vi visar naturens roll bakom maten. Vi har drivit forskningsresultaten ganska långt och visar exempelvis att det går åt 200 liter vatten för att göra en flaska öl. Vi visar också en hamburgare och hur alla dess ingredienser är pollinerade av olika insekter.Utställningen beskrivs som annorlunda, vad innebär det?– Vi visualiserar forskningen på ett ganska nytt sätt och vi gör det med levande material som växter och grönt. Tanken är att kommunicera forskning så att folk kan ta den till sig. Utställningen är konstnärlig och samtidigt pedagogisk.Varför gör ni utställningen?– Utställningen hoppas vi ska väcka tankar om och förundran inför allt som sker i naturen som ger oss mat på tallriken och kläder på kroppen. Samtidigt vill vi lyfta fram lusten och njutningen kring mat. På sikt handlar det också om att vi människor behöver bli bättre på att förvalta det som naturen ger. Vi vill att folk ska börja tänka på hur samhället ska se ut för att lyckas med det.Vilka står bakom utställningen?– Vi är tre organisationer som har byggt upp det här. Det är Albaeco, Naturens Hus och Resilience Center vid Stockholms Universitet.Camilla Myrsten