Hallå….Anette Dieng, produktansvarig på Ekolådan
– Oj, jag befinner mig på bokmässan i Göteborg och står och tittar i en kokbok men vänta så ska jag ställa om tankarna…Det har gått bra och vi ökar fortfarande. Tidigare år fördubblade vi vår omsättning men det gör vi inte längre utan den ökar något långsammare men det ser vi som helt naturligt. Vi har inte känt av de dåliga tiderna utan våra kunder fortsätter köpa ekologiskt. Förra året sålde vi i snitt 3 500 lådor per vecka och i år låg den siffran på 4000 lådor. Det verkar som om vi människor tycker det här med mat är viktigt.Priset på ekologiska grönsaker är högt, vad betyder det?– Folk gör sitt val och de fortsätter köpa ekologiskt. Vi gjorde en marginell höjning på cirka 5 kronor per låda i början av hösten men det är första gången vi höjer priset. Men det är för att vi vill fortsätta att hålla vår höga kvalitet. Har inköpspriserna stigit?– När kronan var riktigt risig under en period märkte vi att det var tufft när vi skulle importera men det har stabiliserats. Så här års är det mest svenskt som säljs och där har inte priserna ökat. Men när man vet vilka risker våra odlare tar så är det en banal fråga.Men är det en banal fråga för en barnfamilj där ena föräldern har förlorat jobbet?– Nej, det är det förstås inte. Men många har fått det bättre med de skattelättnader som införts men vi ser i våra undersökningar att de lägger pengar på andra saker än bra mat. Här anser vi att mat måste få kosta och det är en prioriteringsfråga.Camilla Myrsten