Hallå….Kjell Svensson, köpman på Ica Nära Marcus i Väderstad, nära Mjölby
– Ja det är det vi har kunder från hela norden som kommer. Här kan man höra både norska finska och svenska i butiken.Du tar drygt 200 kronor kilot för svenska kräftor hur kan du hålla så lågt pris?– Det är för att vi säljer så stora volymer. Vi kan göra det för att vi har vårt eget kokeri där vi själva kokar kräftor med krondill. Vi har byggt det i en lokal i anslutning till själva butiken. Där kan vi kyla kräftkoket från 100 graders värme till 4 grader på 40 minuter och det finns bara en sådan anläggning till i Sverige.Hur mycket säljer du per år?– Det handlar om flera ton.Vad innebär det för handeln i butiken?– Jag har själva kräftförsäljningen i ett eget bolag men visst genererar det stor merförsäljning i butiken.Fiskar du kräftorna också?– Nej förfasen det har jag yrkesfiskare och lantbrukare som gör åt mig.Säljer du kräftor året om?– Nej jag vill koncentrera det till tiden när vi har krondill för då blir det bäst och då håller kräftorna bäst kvalitet också. Men vi fryser in kräftor som vi säljer under hösten. Vi kör ett större kok till nyår också det brukar vara populärt.Camilla Myrsten