Hallå.….Johan Eng, bagare på Coop Sveavägen i Stockholm
– Vi började sälja denna vecka och vi ser det som en kul grej för oss. Men det är centralt beslutat. Vi har kört med det i 3-4 års tid.Har det varit rusning?– De första åren var det totalt kaos i butiken men i år har det varit lugnare. Jag har inte sålt så mycket som jag skulle velat i år. Det har varit ganska segt men det varierar mycket från butik till butik så det finns säker andra som sålt mer.Hur många semlor har du sålt?– Jag har sålt cirka 600 semlor men vi kör ju över hela helgen också och då kan det gå en del. På fredagar kommer det mycket kunder så då kan vi nog sälja några hundra till.Varför gör ni det här?– Vet faktiskt inte men folk tycker att det är kul. Perioden blir längre och längre. Jag tycker själv att semmelperioden är lite för lång.När börjar ni sälja på allvar?– Det blir till 13-helgen och sedan håller vi på till påsk.Bakar ni i butiken?– Absolut, allt bakas här från grunden.Camilla Myrsten