Hallå...Lotta Bernervall, butikschef på Ica Kvantum i Östersund
– Vi har tagit ett steg vidare i vårt arbete med beställningar via nätet. Kunderna beställer och vi plockar ihop varorna och sedan ser vi till att maten håller exakt rätt temperatur under leveransen. I bilen har vi ett kylsystem och sedan kompletterar vi med kolsyreis för frysvaror som ska hållas kallare. Fisk är lite speciellt för den ska hålla två grader och det får vi genom att placera is runtomkring. Bananer och kryddor ska förvaras varmare och därför transporterar vi det inne i själva bilen. Den största miljövinsten uppnår vi genom att bara använda en bil som kör ut istället för att alla åker hit i varsin bil.Har ni fler idéer?– Ja vi tänker också på middagskassen med middagar för fem dagar till fyra personer. Det innebär att allt går åt för annars behöver man ofta slänga en hel del.Kan kunderna ta del av extrapriser och erbjudanden?– Ja, de betalar exakt samma pris som i butiken och det blir som att komma hit rent fysiskt för att handla. Vad betyder det här för butiken?– Det betyder oerhört mycket och det känns som att vi får bekräftat att vi är på rätt väg. Flera ekologiska förskolor kommer hit för att handla och det är kul tycker jag. Men det här är bara början och vi planerar att utveckla idén. Det är ju bara att lägga på fler produkter efter hand.Camilla Myrsten