23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Uppåt för kontinentala korvar

Charkmarknaden tappade i volym med 1,5 procent, visar statistik från Gfk som publicerats i tidningen Köttbranschen.

Samtidigt med minskade volymer sjunker snittpriserna, från fjolårets 65,96 kronor till 65,19 kronor i år.Några charkvaror ökar dock kraftigt. För kontinentala korvar är uppgången hittills i år 12,0 procent och för isterband 8,5 procent. Övriga som ökat i volym är leverpastej med 5,3 procent och bacon med 2,1 procent. Däremot tappade lunch- och frukostkorv med hela 13,8 procent och sylta/aladåb med 12,9 procent.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web04