23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Klimatcertifierad julskinka

En julskinka som blivit certifierade enligt Svenskt Sigill och Svenskt Sigills tilläggscertifiering för klimatet,lanseras av Nibble Lantbruk.

– Det här är en viktig milstolpe på vägen. Vi måste ständigt förnya och

förbättra oss. Målet är att bli totalförsörjande vad gäller energi och

protein så långt det bara går, säger Sven-Erik Johansson på Nibble

Lantbruk i ett pressmeddelande från Svenskt Sigill.För att

klara kraven har grisgården minskat mängden soja i fodret samt satsat

på energieffektivisering och effektivare kväveanvändning. All el som

köps in är förnybar.– Även vårt djurhälsovårdsprogram är

klimatsmart eftersom friska grisar ger högre avkastning. Då är det

också viktigt hur grisarna bor. Vi har tittat på grisarnas beteende och

byggt stallarna efter deras behov, säger Sven-Erik Johansson, till ATL.Det klimatcertifierade köttet från grisgården kommer att säljas på Sabis i Mälardalen och i butiker i Göteborg.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|