23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Regeringen vill öka kontroll av skinka

Regeringen ger i dag Livsmedelsverket i uppdrag att se över hur kontrollerna för små mejerier och charkuterier kan förbättras.

– Jag vill se mer svensk lufttorkad skinka, korvar och unika ostar på butikshyllorna runt om i Sverige. För de små företag som tillverkar dessa unika produkter är kontrollerna såväl tidsödande som dyra. Därför ser vi nu över hur kontrollerna kan bli bättre och mer anpassade till dessa små företags verklighet, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.Utredning tillsätts därför att det finns en efterfrågan på högre kompetens när det gäller mindre och lite mer sällsynta livsmedelsföretag som kanske är det enda i kommunen. Det är stor skillnad på en livsmedelsbutik, ett gårdsslakteri och en lokal ostförädlare. Kommunens kontrollanter jobbar ofta ensamma och har svårt att kunna förse så många olika företagares verksamheter med specialistkompetens.Utredningen ska komma med förslag och en konsekvensanalys för vad en överföring av viss livsmedelskontroll från kommunen till annan myndighet kan innebära.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.126|