Standarden ägs av Svensk Dagligvaruhandel och syftet med den är att säkerställa att alla butiker håller samma höga nivå på kvaliteten.Enligt Ica är detta världens första standard för livsmedelshantering i butik. Revidering görs av ett oberoende företag på plats i butiken. För att klara kraven krävs dels att arbete med kvaliteten finns i alla dagliga rutiner, dels att personalen har goda kunskaper. – Matkvalitet är ett av Icas mest prioriterade områden och det faktum att samtliga ICA Maxi-butiker nu klarat certifieringskraven tyder på att butikerna håller en mycket hög nivå i sitt arbete. Det känns oerhört roligt och tryggt, både för oss och för våra kunder, säger Anders Torell, affärschef för Maxi ICA Stormarknad, i ett pressmeddelande.Nu pågår arbetet med att säkra standarden även i Icas andra butiksprofiler..
Maxi Ica inför ny standard
Nu har alla Icas 72 Maxibutiker blivit certifierade enligt ”Svensk standard för livsmedelshantering i butik”.