23948sdkhjf

Hallå...Uno Söderström, fabrikschef på Atria Scandinavia

Ni ska effektivisera tillverkningen av blodpudding, har den varit ineffektiv tidigare?

– Nej, inte alls men vi ska påbörja en helt ny process på vår pastejfabrik i Tranås och det innebär att vi utnyttjar fabriken där mer fullt ut. I praktiken innebär det att vi kokar blodpuddingen direkt i paketen. I dag tar processen ungefär ett dygn men nu kan vi korta den till mellan 6 och 7 timmar. Vi har dessutom bra maskiner och plockrobotar där nere.Lägger ni ned fabriken i Saltsö-Boo helt?– Ja, det gör vi.Vad händer med de anställda?– En del får följa med till Tranås och sedan har vi en del pensionsavgångar också men jag kan inte säga i dagsläget hur det blir exakt för vi vet inte vad folk vill själva.Varför behöver ni mer kapacitet, ökar efterfrågan på blodpudding?– Den har varit högre under åren 2008-2009 då vi har haft kris i Sverige men nu är den något lägre. Men i den nya fabriken har vi möjlighet att tillverka mer om efterfrågan ökar. Men det får marknaden avgöra.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078