23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Hallå...Uno Söderström, fabrikschef på Atria Scandinavia

Ni ska effektivisera tillverkningen av blodpudding, har den varit ineffektiv tidigare?

– Nej, inte alls men vi ska påbörja en helt ny process på vår pastejfabrik i Tranås och det innebär att vi utnyttjar fabriken där mer fullt ut. I praktiken innebär det att vi kokar blodpuddingen direkt i paketen. I dag tar processen ungefär ett dygn men nu kan vi korta den till mellan 6 och 7 timmar. Vi har dessutom bra maskiner och plockrobotar där nere.Lägger ni ned fabriken i Saltsö-Boo helt?– Ja, det gör vi.Vad händer med de anställda?– En del får följa med till Tranås och sedan har vi en del pensionsavgångar också men jag kan inte säga i dagsläget hur det blir exakt för vi vet inte vad folk vill själva.Varför behöver ni mer kapacitet, ökar efterfrågan på blodpudding?– Den har varit högre under åren 2008-2009 då vi har haft kris i Sverige men nu är den något lägre. Men i den nya fabriken har vi möjlighet att tillverka mer om efterfrågan ökar. Men det får marknaden avgöra.Camilla Myrsten

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web02