23948sdkhjf

Hallå...Fredrik Frigell, bageriansvarig på Coop Konsum, Avenyn i Göteborg

Det är fettisdag i morgon hur är det med baket?

– Det är bara bra och vi har en jättestor vetedeg på gång. Den kan vi sedan sätta i vår automatiska jäs och då får bullarna stå kallt under natten för att sedan jäsa varmt på morgonen och det innebär att vi har helt färska bullar till våra semlor. Vi har också laddat upp med mandelmassa och grädde för att klara leveranserna.Hur många bullar bakar ni?– Det är alltid en fråga men det brukar ligga på 1500-2000.Är det svårt att beräkna?– Nej, vi brukar titta på föregående år och sedan går vi på det. Vi tittar också på hur säsongen varit tidigare.Hur har årets säsong varit?– Den har varit riktigt bra och i år satsar vi på ekologiska semlor med ekologiska ingredienser. Jag tycker att det ekologiska mjölet påverkar dem så att de blir godare.Har ni olika varianter av semlor?– Vi har minisemlor, vanliga semlor och semlor med vaniljkräm för de som är allergiska mot mandel. Men det är de vanliga semlorna som går bäst. Vi märker att semlor är väldigt bra för den totala försäljningen. Alla gillar semlor och alla köper dem. De är goda och lättätna.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.088