Ska visa var köttet kommer ifrån
87% av befolkningen tycker att ursprunget på köttet är en mycket viktig faktor vid valet av kött och hälften av svenskarna som köper gris- nöt- och lammkött väljer helst svenskt kött. Det finns inga krav idag på att ange var köttråvaran i charkprodukterna kommer ifrån. Nu vill organisationen Svenskt Kött lära svenskarna mer om vad som är så bra med det svenska köttet. Målet är att få svenska folket att bli säkrare på att de gjort ett bra val baserat på kunskap.Ett steg är att få en tydligare märkning på charkvaror, ett annat är att informera om vad det svenska köttet har för mervärden.– Svenskt Kötts stora utmaning just nu är att få konsumenterna att bli medvetna om vad de betalar för. Egentligen är det ganska enkelt – köper du svenskt kött får du mer, köttet har ett värde i form av omsorg om djuren. Dessutom är det gott och säkert, säger Maria Forshufvud, vd för Svenskt Kött.