23948sdkhjf

Hallå...Bengt Göran Andersson, divisionschef på Kronägg

Det är snart påsk, har ni det stressigt?

– Ja, det är ett hårt tryck och när vi närmar oss påsk är intresset stort för mat i allmänhet och ägg i synnerhet. Konsumenterna vill ha mer ägg och de ligger på butikerna som tar in mer ägg.Hur mycket ökar er äggförsäljning under påsken?– Om man jämför perioden med motsvarande period månaden innan eller månaden efter så kan vi notera en 20-25-procentig ökning.Är det svårt att hinna få fram ägg?– Givetvis blir det stressigt med en sådan ökning. Men vi har planerat för det och kommer klara det. Det handlar om att finna en balans mellan tillgång och efterfrågan.Håller ni balansen under påsken?– Absolut.Vilken variant av ägg säljer ni mest av?– Ägg från frigående höns säljer bäst och de utgör 58 procent. Sedan utgör ekologiska ägg 12 procent och resten är ägg från inredda burar.Vilken storlek på ägg är mest efterfrågad till påsk?– Alla storlekar på ägg är poppis men vi märker att konsumenterna köper flera olika storlekar på ägg. Alla recept är baserade på standardägg men sedan köper familjer små ägg till barnen medan äldre personer kan föredra ett stort ägg.Hur går det för de bruna äggen?De är också efterfrågade men vi märker att alla varianter är populära.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189