Hallå...Pelle Asplund, fiskavdelningschef på Vi Skeppet, Lidingö
– Ja, vi märker att folk köper mer norskodlad fisk och då tänker jag på piggvar, hälleflundra och torsk.Hur skiljer den sig från den vilda fisken?– Personligen märker jag en liten skillnad och jag tycker bäst om den vilda fisken. Den är fastare i köttet och har ett finare skinn. Men den odlade torsken är jättefin och förra veckan hade vi en kampanj på den och då sålde vi totalt 100 kg torskrygg på en vecka.Vad säljer bäst av fiskarna?– Det är nog den norska laxen av den säljer vi 200 kg i snitt av per vecka. Det kan jämföras med norsk odlad torsk som vi säljer 40-50 kilo av per vecka. Men det är priset som avgör hur mycket som går.Tror du på en ökning av den norska fiskförsäljningen?– Vi försöker så gott vi kan med olika kampanjer men vårt kundunderlag har minskat lite och därför har även fisken minskat något.Camilla Myrsten