Hallå...Johan Gref, försäljningsdirektör på Salmalax
– Det är ett steg i att bygga upp vårt varumärke inom färsk fisk. Det hänger ihop med att vi bygger en helt ny kundkategori. Vi har ett nytt varumärke och vad som är speciellt med det är att vi vakuumförpackar vår fisk.Vad är det som är bra med vakuumförpackning?– Det ger en extremt fräsch fisk och vi är det enda företaget som har lyckats med det här. Det hänger ihop med att det krävs en extrem kontroll av bakterier för att kunna garantera en helt färsk fisk. Vi är också det första företaget som kan ange ett fångstdatum på vår fisk
@font-face {
}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Times New Roman; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: Times New Roman; }div.Section1 { page: Section@font-face {
font-family: Times New Roman;
}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Times New Roman; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: Times New Roman; }div.Section1 { page: Section1; .I bäst före i vårt fall är garanti för att njutas helt rå
därefter bör man tillaga laxen.
Hur länge håller sig fisken i vakuum?– Vi kan garantera samma dagsfärska fisk 10 dagar efter fångstdatum. Under de dagarna går fisken att äta helt rå och det kommer att vara samma smakupplevelse hela tiden. En annan sak är att @font-face {
}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: Times New Roman; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: Times New Roman; }div.Section1 { page: Section1; } vi använder oss av levande kylning det låter kanske
barbariskt men lax är växelvarm och mår som bäst under kalla förhållande då
blir den också fri från stress och detta ger fastare kött och bättre konsistens.Är det plågsamt för fisken?– Vi kyler ner fisken till mellan två och tre grader och det gör att fisken mår utmärkt. Vi styr också befruktningen genom att välja rätt romkorn så att det blir rätt fiskar från början. Laxen odlas dessutom utanför Norges västligaste punkt. Där är det öppet hav som är mer syrerikt och de starka strömmarna gör att köttet blir väldigt fräscht och fast. Smaken blir väldigt ren.Camilla Myrsten