23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Rött kött ger för tidig död

Forskare på Harvard-universitetet har slagit fast att rött kött ökar risken att dö i förtid. Det visar en studie med 121 000 personer.

Om man äter en portion obearbetat rött kött per dag

ökade risken med 13 procent. Och när det gäller bearbetat kött, som

korv och bacon, var siffran 20 procent. Däremot kan den som ersätter köttet med nötter leva längre.

– Denna studie ger tydliga bevis på att regelbunden konsumtion av

rött kött, särskilt processat kött, bidrar väsentligt till för tidig

död, säger Frank Hu, huvudansvarig för studien som publicerats i

tidskriften Archives of Internal Medicine.Mellan sju och nio procent av

dödsfallen kunde ha förhindrats om deltagarna hade konsumerat mindre än

en halv portion rött kött om dagen, rapporterar Ekot.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.102|