23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Tio nya småslakterier i år

Köttbranschen har det tufft och de stora slakterierna har svårt att uppnå lönsamhet. Samtidigt ökar de slakterier som satsar på småskalighet. Enligt Jordbruksverket kommer tio nya småslakterier öppna i år.

Enligt verket har de små slakterierna ökat från från 30 stycken 2005 till 50 i dag. Lamm ökar mest och det är när det gäller lammkött som de stora slakterierna har svårt

att få lönsamhet. Småslakterierna står i dag för en fjärdedel

av produktionen. En utveckling Annett Kjellberg, chef på

landsbygdsutvecklingsenheten på Jordbruksverket gärna ser mer av.

– Jag tror på den starka trenden, miljötrenden, klimattrenden, och

den lokala trenden som får genomslag och det beror naturligtvis på att

det finns en efterfrågan på de här produkterna, säger hon till Ekot.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141|instance-web04