23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Snart kommer klimatsmart kött

Regeringen anser att 20-25 procent av växthusgaserna kommer från maten och nu vill man att kött ska få en miljömärkning.

Jordbruksverket driver ett projekt som ska resultera i klimatsmart nötkött men det är få producenter som hittills nappat. Inledningsvis kommer köttet bara att finnas för försäljning på Gotland.– Det är 15 skarpa regler som producenten måste uppfylla. Bland annat

vilket foder djuren får äta, att man hushållar med kväve i produktionen

och att djuren ska vara friska och i rätt ålder när de slaktas, säger

Anna Richert, på Svenskt Sigill.Enligt en undersökning från Naturvårdsverket anser 92 procent av de svenska konsumenterna att det är bra med en miljömärkning av varor och tjänster.– Det kommer behövas många metoder för att minska utsläppen av

växthusgaser från köttproduktion och det här är bara en av metoderna.

Det kommer behövas fler, säger Christel Cederberg, klimatforskare på

Institutet för Livsmedel och Bioteknik, SIK, till Ekot

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web03