23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Skinka från vildsvin på julbordet

Anders Karlsson, som är ansvarig för kött hos City Gross, planerar att sälja skinka av vildsvin i samtliga av kedjans butiker  till jul. Även konsumenter som inte jagar ska kunna ta del av delikatessen.

– Vi ser det här som ett angeläget alternativ som vi tror kommer att bli allt vanligare, i takt med att tillgången ökar och konsumenterna vänjer sig vid tanken på julskinka från vilda grisar, säger Anders R Karlsson till Sydsvenskan.Styckningen av vildsvinen hos City Gross görs i Malmö och slakten i småländska Lönashult. Vildsvinskött är mörkare och magrare än vanligt fläskkött. All vildsvinsskinka hos City Gross är förkokt och handnätas.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.122|instance-web01