23948sdkhjf

Handlarna pessimistiska inför framtiden

Allt fler handlare tror på minskad försäljning och sämre lönsamhet under den kommande tremånadersperioden. Det visar Månadens handelsbarometer, vars framtidsindikator hamnar på -28.

Många handlare fick se lönsamheten minska under 2012, jämfört med 2011 och enligt handelsbarometern för januari har andelen som tror på minskad försäljning under de kommande tre månaderna ökat jämfört december månad och uppgår nu till 32 procent. Dagligvaruhandlarna ser lite ljusare på framtiden än sällanköpsvaruhandlarna.

Något mer än hälften av handlarna, 55 procent, räknar med att antalet anställda i detaljhandeln kommer att minska. Majoriteten av handlarna tror dessutom på en ökad konkurrens under 2013.

– Växande e-handel, prissänkningar och sviktande konjunktur har satt handlarna under press. Konkurrensen kommer fortsätta öka under 2013 med sämre lönsamhet för många handlare. På kort sikt är det kanske goda nyheter för konsumenterna, men för handlarna gäller det att komma ur de framtvingade reorna och hitta andra sätt att stimulera kundernas köplust, säger Dag Klackenberg, vd på Svensk Handel., i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078