23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Minskning för svenskt kött

Förra året minskade produktionen av svenskt kött med 8,7 procent. Den totala konsumtionen, inklusive importen, tappade 2,5 procent. Det är ett trendbrott efter en period då konsumtionen ökat år efter år.

Det rapporterar tidningen ATL.Orsaken till minskningen i den svenska svinproduktionen är krisen för branschen under 2011 vilken ledde till minskningar inom uppfödningen förra året. Nedgången för nötköttet antas hänga samman med ett slopat bidrag för handjur.Att totalkonsumtionen minskar beror förmodligen på den allmänna ekonomiska nedgången som får konsumenterna att välja billigare mat.Lars-Erik Lundkvist på LRF försöker ändå se något positivt i utvecklingen.– Lönsamheten har sällan varit bättre än nu. Det är länge sedan vi såg avräkningspriser på 16–17 kronor kilot på gris och runt 35 kronor kilot för nöt. Visst är foderpriset också på höga nivåer men signalen är att marknaden är stark och det borde främja investeringar, säger han till ATL.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.058|instance-web03