23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Svenskarna äter mer hästkött

Trots eller tack vare hästköttsskandalen i våras har svenskarna börjat äta mer hästkött.

Konsumtionen av hästkött har fallit ända sedan 1960-talet. Då åt svensken i genomsnitt två kilo hästkött om året. Den senaste noteringen var 0,2 kilo per person och år.Men nu ökar konsumtionen, de fem första månaderna i år med 1,5 procent, enligt Jordbruksverket.- Vi märker ett större intresse för hästkött främst i storstäderna. Nytt är att vi erbjuder konsumentpackat hästkött, förr fanns det bara i manuella diskar, säger Christine Kullgren, pressansvarig på Coop.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078