23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Ödesfråga för svenskt kött

Frågan om ursprungsmärkning är en ödesfråga för svensk livsmedelsproduktion, skriver företrädare för svensk köttproduktion med flera i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Det är relevant aför konsumenter att veta djuret är fött mot bakgrund av att djurskyddsregler skiljer sig åt mellan länder, uppfött och slaktat, heter det bland annat i debattartikeln.Det finns en rädsla från EU-kommissionens sida att en detaljerad ursprungsmärkning leder till ökade kostnader för industrin och det kommer att tas ut i konsumentled genom ökade priser. Men kommissionens uppskattningar av kostnaderna är inte relevanta för svensk kött produktion eftersom svenska djur inte flyttas mellan län der under sin livstid vilket är vanligt i andra delar av EU, skriver Helena Jonsson, LRF; Jan Bertoft, Sveriges Konsumenter; Thomas Svaton, Svensk Dagligvaruhandel; Hans Agné, Avelspoolen; Maria Donis, Svensk Fågel samt Maria Forshufvud, Svensk Kött.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079