23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Trögt för vildsvinskött

Vildsvinen förökar sig snabbt  i vårt land. Allt fler djur skjuts också. Men det är en mycket liten del av köttet som når butikerna.

Det framgår i en rapport som Jordbruksverket gjort. Den största delen av köttet hamnar i jägarnas egna frysboxar. Skälet är framförallt att hanteringen kring köttet är krånglig. På grund av risken för parasiten trikin i köttet kan det inte säljas direkt till butiker eller restauranger. Istället måste det tas om hand i en godkänd vilthanteringsanläggning och köttet måste också besiktigas av veterinär. Det medför att kostnaderna blir höga vilket i sin tur leder till dålig lönsamhet för jägarna och ett högt pris i butiken, berättar Dagens Nyheter.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.156