23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Lidl satsar på svenskt kött

Över 60 procent av Lidls färska kött kommer nu från Sverige. Det var 2012 som kedjan introducerade ett eget varumärke, Svea lantkött, för det svenska köttet. Nu utökas sortimentet med svensk ekologisk nötfärs.

För närvarande tar kedjan kött från bland annat Dalsjöfors kött, Höglandskött och Skövde slakteri. Den ekologiska färsen kommer från Skövde slakteri.

– Våra kunder efterfrågar mer ekologiska varor och den ekologiska nötfärsen har varit mycket efterlängtad. Detta är en del i vår satsning av ett större ekologiskt sortiment, säger Katarina Rosenqvist, CSR-ansvarig på Lidl.

I dag finns ett 20-tal produkter från Sverige i köttsortimentet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web02