23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Mjölken räddar ekomål

Den förra regeringen satte målet att 25 procent av den offentligt upphandlade maten skulle vara ekologisk år 2010. Nu 2014 är man på väg att nå den siffran. Men inköpen är mycket ojämnt fördelade.

Det visar en genomgång som SVT har gjort. Redaktionen har synat inköpen i drygt 100 kommuner och landsting.

Av sammanställningen framgår att bara var tionde potatis och knappt var sjätte grönsak är ekologisk.

Det som räddar volymen ekologiskt är mjölken. Där är mer än häften ekomärkt. I vissa kommuner till och med 100 procent.

Om mjölken räknas bort når man bara 11 procent ekologiskt, rapporterar SVT.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|instance-web04