23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Drar ned på saltet

Norska Rema 1000 har som mål att reducera salthalten i de egna matvarorna med 30 procent inom två år.

Traditionellt har det använts mycket salt i maten i Norge som ett sätt att kunna bevara livsmedel över längre tid. Norrmännen har på så sätt vant sig vid större saltmängder och vid salt smak. Reitangruppen säger sig vilja hjälpa konsumenterna till sundare val genom att minska på saltmängden.

Företaget ska utveckla andra smakbärare som örter, kryddor och saltfattiga marinader. Varuinformationen ska vara lätt att förstå och på en rad varor kommer Rema 1000 att deklarera det faktiska saltinnehållet, inte bara mängden natrium.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|instance-web02